ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ !

Πρώτη φορά ορίζεται και καθιερώνεται από το Υπ.Παιδείας σχολική ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου.

Στο σχολείο μας, η εκπαιδευτικός κα Κελλίδου Μάνη,δασκάλα του Β2 ,παρουσίασε στους μικρούς και στους μεγάλους μαθητές του σχολείου μας μια …περίεργη ιστορία…Σκυλιά που είχαν για κατοικίδια ανθρωπάκια! Οι μαθήτριες του Β2 εικονογράφησαν την ιστορία με ζωγραφιές τους.

Οι μαθητές του Β2 μας παρουσίασαν όσα ορίζει η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και στο τέλος προβλήθηκε το βίντεο ” Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου” και οι δύο αφίσες που έφτιαξαν οι μαθητές του Β2.

Στόχος μας να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν ,οι μαθητές μας, με το θέμα της εγκατάλειψης των ζώων από τον άνθρωπο και να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

You might be interested in …

Κάλαντα σε φορείς της πόλης

Δράσεις_Γιορτές

Την Τετάρτη 20/12/2023 τα τμήματα Δ1 και Δ2 του Σχολείου μας έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμο Σερρών και στο ΕΦΚΑ Σερρών με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών των τάξεων Χρηστομάτη Ευδοκία και Σαρμαδάκη Ειρήνη και της εκπαιδευτικού Μουσικής Αλμπανάκη Χριστίνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (2022-2023)

Δράσεις_Γιορτές

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ΕΝΤΑΞΗΣ των μαθητών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής υλοποιήθηκε  σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών. Πρόκειται για την ταυτόχρονη συμμετοχή  μαθητών με αναπηρία (που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία) και μαθητών χωρίς αναπηρία (που φοιτούν σε Γενικά Σχολεία) στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και συγκεκριμένα στα γνωστικά […]

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράσεις_Γιορτές

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, η κα Γιαγκάζογλου Βούλα, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ και Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων επισκέφθηκε το Σχολείο μας και παρουσίασε ένα παραμυθένιο ταξίδι γνώσης στην αναπηρία. Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, η κα Άρουα Ελ Χατίμι, μητέρα […]

Διαβάστε Περισσότερα