Κυνήγι πασχαλινών αυγών

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι τάξεις Γαλλικών Ε1, Ε2 & Γαλλικών και Γερμανικών ΣΤ1 & ΣΤ2 συμμετείχαν στο Κυνήγι των Αυγών, ένα ευρωπαϊκό έθιμο εορτασμού του Πάσχα που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Σχολείου.

Οι μαθητές και μαθήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες έκρυψαν και στη συνέχεια βρήκαν πλαστικά πασχαλινά αυγά.

Με βιωματικό τρόπο γνώρισαν τα πασχαλινά έθιμα της χώρας της οποίας διδάσκονται τη γλώσσα και συμμετείχαν σε δραστηριότητες με λεξιλόγιο των αριθμών και των χρωμάτων στην ξένη γλώσσα.

Joyeuses Paques!

Happy Easter!

Frohe Ostern!

Καλό Πάσχα!

You might be interested in …

Γιορτή Γαλλοφωνίας 2024

Δράσεις_Γιορτές

🎀Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 10.00, Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, η Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών πλημμύρισε από μαθητές και αντήχησε από ακούσματα γαλλικής γλώσσας, όπως η μέρα το απαιτούσε. Το Σχολείο μας εκπροσώπησε το Ε1 τμήμα Γαλλικών, οι μαθητές του οποίου παρουσίασαν σε ειδικό σταθμό το παιχνίδι προσανατολισμού cubetto καθώς και lapbooks με […]

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδρομή Γ & Δ τάξεων στο ΚΠΕ Ποροΐων

Δράσεις_Γιορτές

Την Τετάρτη 23/11/2023 τα τμήματα της Γ’ και Δ’ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο : “Δασικά μονοπάτια” Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την αειφορία και η βιωματική μάθηση.Το πρόγραμμα, που μας άφησε άριστες εντυπώσεις, περιλάμβανε παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης καθώς και θεωρητική προσέγγιση.Με τη συνοδεία των […]

Διαβάστε Περισσότερα

Ημέρα Υγρότοπων με το Praxis

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ο Οργανισμός Praxis επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Γαλλικών του Σχολείου, κας Τζίντζιου Βασιλικής και με συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης έκαναν δραστηριότητες για την παγκόσμια ημέρα υγρότοπων, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού προγράμματος Η2Ο! #Erasmus+ #H2O!

Διαβάστε Περισσότερα