Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κειμηλιαρχείο και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Την Τρίτη 16/1/2024 οι μαθητές των τμημάτων της Δ τάξης με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης Κειμηλιαρχείο ” Ψυχής Άκος”. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου στο οποίο εκτίθενται συλλογή εικόνων, αμφίων και ιερών αντικειμένων. 

Στη συνέχεια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών παρακολούθησαν πρόγραμμα με θέμα την Κυκλαδική Τέχνη. Με τη καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Ιντζέ εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό μέσω της παρακολούθησης σχετικής παρουσίασης και των αντιγράφων κυκλαδικών ειδωλίων τα οποία περιλαμβάνονται στην Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Στο τέλος τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν  ειδώλια και να παίξουν  εκπαιδευτικά παιχνίδια.

You might be interested in …

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Δράσεις_Γιορτές

Στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών  διοργανώθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα –  τη σχολική χρονιά 2022-2023  – με το πέρας κάθε γνωστικού αντικειμένου της Φυσικής Αγωγής της Ε΄και Στ΄τάξης (Μπάσκετ, Χάντμπολ, Ποδόσφαιρο και Βόλεϊ . Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 36 διαλλείμματα με τη σύμφωνη γνώμη του κ Διευθυντή, των εφημερευόντων εκαπιδευτικών και των μαθητών για την υλοποίηση των εσωτερικών πρωταθλημάτων. […]

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράσεις_Γιορτές

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, η κα Γιαγκάζογλου Βούλα, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ και Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων επισκέφθηκε το Σχολείο μας και παρουσίασε ένα παραμυθένιο ταξίδι γνώσης στην αναπηρία. Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, η κα Άρουα Ελ Χατίμι, μητέρα […]

Διαβάστε Περισσότερα

Ημέρα Υγρότοπων με το Praxis

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ο Οργανισμός Praxis επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Γαλλικών του Σχολείου, κας Τζίντζιου Βασιλικής και με συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης έκαναν δραστηριότητες για την παγκόσμια ημέρα υγρότοπων, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού προγράμματος Η2Ο! #Erasmus+ #H2O!

Διαβάστε Περισσότερα