Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 3/10/ 2022 το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών πραγματοποίησε στα γήπεδα του Πανσερραϊκού (πρώην Energy), αθλητικές  δραστηριότητες στο πλαίσιο της 9ης  Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής ημέρας Αθλητισμού.

Οι μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συμμετείχαν σε διάφορα αθλήματα και δράσεις. Συγκεκριμένα οι μαθητές Α΄και Β΄τάξης γνώρισαν και έπαιξαν τα παραολυμπιακά αθλήματα του Goalball και του Boccia. Αθλήματα που αφορούν το μεν ένα συνανθρώπους μας με μειωμένη όραση  το δε άλλο άτομα με διάφορα κινητικά προβλήματα, παραπληγίες κλπ. Συμμετείχαν επίσης σε σκυταλοδρομία με φουσκωτές μπάλες.

Η Γ΄και Δ΄ τάξη συμμετείχαν στο γήπεδο  σε δράση πετάγματος αφρώδους  ακοντίου ύστερα από τρέξιμο και μετά σε αθλοπαιδιές ανάλογες της ηλικίας τους. Τα αγόρια της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διενεργήθηκε μεταξύ 5 τμημάτων(Δ, Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2).

Σε άλλο γήπεδο ταυτόχρονα τα κορίτσια Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετείχαν σε πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης (Handball) μεταξύ τεσσάρων τμημάτων(Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2). Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ως διαιτητές στα εν λόγω πρωταθλήματα όπως και οι εκπαιδευτικοί ως υπεύθυνοι, χρονομέτρες και έφοροι των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα λειτούργησε χώρος με δραστηριότητα  κατασκευής μεταλλίων από χρωματιστά χαρτόνια και κορδέλες από παιδιά που τελείωναν τη δραστηριότητά τους.

You might be interested in …

Happy English Language Day!

Δράσεις_Γιορτές

Στις 23 Απριλίου γιορτάζουμε την Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας όπως έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε σε συνδυασμό με τη γενέθλια ημέρα και ημέρα θανάτου του William Shakespeare! Έτσι, η εκπαιδευτικός  Αγγλικής Γλώσσας Αλεξανδρίδου Αναστασία μαζί με τα παιδιά των τμημάτων Γ1 και Δ1 διασκεδάσαμε τιμώντας την ομορφιά της Αγγλικής Γλώσσας! Οι μαθητές και μαθήτριες έγραψαν από […]

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση στη μνήμη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Δράσεις_Γιορτές

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 το Σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. Ύστερα από παρουσίαση του ποιητικού έργου του ήρωα, από τον κ. Μικελίδη Δημήτρη, ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Γ2 και Δ1. Παρουσιάστηκαν τα βασικότερα σημεία της ζωής και της δράσης του ήρωα […]

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλλικό Πρωϊνό

Δράσεις_Γιορτές

Ένα πρωϊνό διαφορετικό από το συνηθισμένο απόλαυσαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 οι μαθήτριες και μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων του Σχολείου μας! Ένα γαλλικό πρωϊνό με εδέσματα που έφεραν από το σπίτι τους. Αφού έγινε επανάληψη του λεξιλογίου των τροφίμων, οι μαθητές γεύτηκαν ζεστή σοκολάτα και απόλαυσαν γευστικά κρουασάν, μπαγκέτες, βούτυρο, χειροποίητες μαρμελάδες […]

Διαβάστε Περισσότερα