ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (2022-2023)

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ΕΝΤΑΞΗΣ των μαθητών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής υλοποιήθηκε  σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών.

Πρόκειται για την ταυτόχρονη συμμετοχή  μαθητών με αναπηρία (που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία) και μαθητών χωρίς αναπηρία (που φοιτούν σε Γενικά Σχολεία) στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και συγκεκριμένα στα γνωστικά αντικείμενα της Καλαθοσφαίρισης, του Ποδοσφαίρου και του Παραδοσιακού χορού.

Πριν και μετά την υλοποίηση του προγράμματος καταγράφονται οι απόψεις & αντιλήψεις των μαθητών για να διαπιστωθεί η αλλαγή στάσης απέναντι στην αναπηρία και ο βαθμός ικανοποίησής τους από τη συνεργατική αυτή διαδικασία.

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στο ανωτέρω πρόγραμμα με συμμετοχή του Δ1 τμήματος και παιδιών απο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών στο γνωστικό αντικείμενο του Ποδοσφαίρου. Τα παιδιά συνυπήρξαν για τρεις συνεχόμενες φορές διδασκόμενα μαζί πάσες, ντρίπλες, σουτ και άλλα και φυσικά στο τέλος κάθε ενότητας παίζοντας μαζί ποδόσφαιρο σε μικτές ομάδες. Η χαρά και η αποδοχή ήταν έκδηλη στο τέλος του προγράμματος.

You might be interested in …

Αδελφοποίηση με 26ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού “Παναγία Τριχερούσα”

Δράσεις_Γιορτές

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 Μια σημαντική ημέρα για το σχολείο μας, καθώς υπογράφτηκε η αδελφοποίηση με το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Παναγίας Τριχερούσας. Εκπαιδευτικοί από το σχολείο της Λεμεσού φιλοξενήθηκαν στις Σέρρες και υπογράφηκε η συνεργασία των δύο σχολείων από τη Διευθύντρια του Σχολείου της Λεμεσού κας Νίκης Μικελλίδου και τον Διευθυντή του Σχολείου μας […]

Διαβάστε Περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή!

Δράσεις_Γιορτές

Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώθηκε από το Α1, Α2 και Β2 του σχολείου μας με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς : Τάνη Ευαγγελία, Τζίμουλα Βασιλική και Κελλίδου Γεθσημανή. Θεατρικά γεμάτα αυθορμητισμό, ζωντάνια και σπουδαία μηνύματα που αρμόζουν με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα παρουσιάστηκαν από τους μικρούς μαθητές. “Το όνειρο των Χριστουγέννων” από το Α2, “Τα παιδιά ζητούν […]

Διαβάστε Περισσότερα