Γιορτή κρέπας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

2 Φεβρουαρίου και οι τάξεις Ε1, Ε2 και ΣΤ του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών μοσχομύρισαν κρέπες!!!

Οι τάξεις Γαλλικών, με ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη γαλλική κουλτούρα και πολιτισμό, γιόρτασαν την ημέρα της Υπαπαντής με αυτό το τόσο απολαυστικό έθιμο της παρασκευής κρέπας!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές σε ομάδες ξεκίνησαν με έρευνα για το έθιμο και τη συνταγή κρέπας, παρουσίαση των πληροφοριών στην ολομέλεια και συμμετοχή σε δραστηριότητες σχετικού λεξιλογίου.

Στη συνέχεια προετοίμασαν αφίσα και σκούφους του chef και τέλος παρασκεύασαν και γεύτηκαν κρέπες.

Η Υπαπαντή τού Χριστού στη Γαλλία ονομάζεται Chandeleur και σε κάθε σπίτι τής Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας.

Σύμφωνα με την παράδοση, εάν την ημέρα της Chandeleur δεν γίνονταν κρέπες, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.

Vive la Chandeleur!!!

Αφίσα Ε2
Οι σεφ του Ε2!
Οι σεφ του Ε1!!!
Η αφίσα της ΣΤ’
Οι τελειόφοιτοι Σεφ του σχολείου μας!!!

You might be interested in …

Τσικνοπέμπτη!

Σήμερα το σχολείο γέμισε χρώματα, χαμόγελα και «αρώματα»!! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε τα υλικά και οι δάσκαλοι το μεράκι τους για να τσικνίσουν όλοι μαζί! Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Μονόχειρ Χρήστος, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Δράσεις_Γιορτές

Στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών  διοργανώθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα –  τη σχολική χρονιά 2022-2023  – με το πέρας κάθε γνωστικού αντικειμένου της Φυσικής Αγωγής της Ε΄και Στ΄τάξης (Μπάσκετ, Χάντμπολ, Ποδόσφαιρο και Βόλεϊ . Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 36 διαλλείμματα με τη σύμφωνη γνώμη του κ Διευθυντή, των εφημερευόντων εκαπιδευτικών και των μαθητών για την υλοποίηση των εσωτερικών πρωταθλημάτων. […]

Διαβάστε Περισσότερα