Δράσεις στο μάθημα των Αγγλικών για τον μήνα Νοέμβριο

Η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας περιλαμβάνει και την γνωριμία με τον πολιτισμό των χωρών όπου αυτή χρησιμοποιείται.Καθώς οι αγγλόφωνες χώρες έχουν πολλές ιδιαίτερες μέρες μέσα στο Νοέμβριο, στο μάθημα των αγγλικών τα παιδιά γνώρισαν τις γιορτές του μήνα αυτού.

Η πρώτη γιορτή του Νοεμβρίου είναι το Halloween, που γιορτάζεται 31/10–1/11. Τα παιδιά άκουσαν για τα έθιμα που υπάρχουν, είδαν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τη βραδιά αυτή και στο τμήμα Δ2  τραγούδησαν ένα τραγούδι που αναφέρεται στη μέρα αυτή.

Η δεύτερη γιορτή στις 5/11, ονομάζεται  Bonfire night ή Guy Fawkes Night και αφορά στη Συνομωσία της πυρίτιδας. Τα παιδιά της Δ’ και της Ε’ τάξης είδαν φωτογραφίες που σχετίζονται με τη γιορτή, έμαθαν πώς ξεκίνησε και πώς γιορτάζεται σήμερα, και στο τμήμα Δ2 έφτιαξαν μαριονέτα τον Guy Fawkes και ετοίμασαν ζωγραφιές που απεικονίζουν τα έθιμα.

Στις 11/11, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους σε πολέμους, για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας σήμερα. Τα παιδιά έμαθαν για τη σημασία αυτής της Ημέρας Μνήμης ή Remembrance Day και στο Γ1 έφτιαξαν έκθεση από ζωγραφιές και εικόνες, στο Δ1 χάρτινες παπαρούνες που φοριούνται στο πετο των ρούχων, και στο Δ2 ένα στεφάνι από χάρτινες παπαρούνες, σύμβολο της θυσίας αυτής.

Η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών ή Thanksgiving Day, στις Η.Π.Α. Αναφερθήκαμε κυρίως στη γενικότερη έννοια της ευχαριστίας, για όλα όσα είμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας και τα παιδιά στην Ε΄και Στ΄ έλυσαν κρυπτόλεξα με λέξεις που σχετίζονται με τη μέρα αυτή και δημιούργησαν έργα ιδεοθύελλας όπου εξέφρασαν τους λόγους που έχουν για να αισθάνονται έτσι. Στην Δ΄έφτιαξαν κολάζ με σχετικές εικόνες.

You might be interested in …

“Ο κύκλος των μικρών ποιητών” Ποιητική Ανθολογία & “Το παραμυθόδεντρό μας” Συλλογή παραμυθιών από το Β2

Δράσεις_Γιορτές

Όταν το μάθημα της Γλώσσας δίνει φτερά στη φαντασία και αυτή αποτυπώνεται στο χαρτί!!!  Μαθαίνοντας τη βασική δομή του αφηγηματικού είδους (αρχή- μέση- τέλος) οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β2 τμήματος υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κας Κελλίδου Μάνης έφτιαξαν τη δική τους συλλογή παραμυθιών “Το παραμυθόδεντρό μας” ! Έμαθαν να κάνουν στιχάκια […]

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με την ΣΤ τάξη υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγλικών κας Αλεξανδρίδου Αναστασίας και Γαλλικών κας Τζίντζιου Βασιλικής. Ως θέμα επιλέχθηκε το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων με την ευκαιρία της Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στην Ευρώπη, στο Παρίσι της Γαλλίας. Οι μαθητές επέλεξαν κάποια αθλήματα Ολυμπιακών […]

Διαβάστε Περισσότερα