Erasmus+ H2O! Επίσκεψη Γάλλων στο Σχολείο μας 10-15 Δεκεμβρίου 2022

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου:

Το 20ο Εικοστό Δημοτικό Σερρών υποδέχθηκε με καθυστέρηση μιας μέρας, μετά από χιονοθύελλες και περιπέτειες με τις πτήσεις, 14 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς από το Ιδιωτικό Γαλλικό Σχολείο Jeanne d’ Arc, της περιοχής της Σαβοΐας, της Γαλλίας, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ ” H2O!”.Υποδοχή, παιχνίδια γνωριμίας με τους Έλληνες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών του Σχολείου που τους φιλοξενούν.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

2η ημέρα του προγράμματος:Επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη, με εκπαιδευτικές δράσεις στον φορέα διαχείρισης της λίμνης, βαρκάδα στη Λίμνη, γεύμα στην περιοχή και βιωματικό εργαστήριο κατασκευής και τρεξίματος σε πίστα αγωνιστικών αυτοκινήτων με Nikos Kitsatis .

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022:

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γαλλικού Σχολείου Jeanne d’ Arc επισκέφτηκαν το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και συμμετείχαν σε εργαστήρια kamishibai και Cubetto με τους εκπαιδευτικούς Στεργίου Φώτη, Τζούμπα Ρούλα, Ειρήνη Σταματοπούλου, Nikos Kitsatis, Αλεξανδρίδου Άννυ. Ετοιμάσαμε μελομακάρονα με την καθοδήγηση της δασκάλας της Δ’ τάξης μας Μαργαρίτας και επισκεφτήκαμε τάξεις του Σχολείου όπου τραγουδήσαμε τα κάλαντα στα Γαλλικά και στα Ελληνικά. Ευχαριστούμε την Κυρία Eva Tani και Κυρία Γιούλη.Το απόγευμα ακολούθησε ανακάλυψη της πόλης με κούρσα orienteering.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022:

4η μέρα του προγράμματος. Σειρά είχε η δημιουργία τοίχου με θέμα το νερό τον οποίο φιλοτέχνησαν Έλληνες και Γάλλοι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών Γεωργίας Δαμιανού. Ακολούθησε εργαστήρι δημιουργικής γραφής με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης κα Χρηστομάτη Ευδοκία. Στο τέλος του πρωινού προγράμματος έγινε η φύτευση της καρυδιάς που μας χάρισαν οι Γάλλοι φίλοι μας ως ένδειξη φιλίας. Το απόγευμα ακολούθησε περιήγηση στο κέντρο της πόλης και το βράδυ επίσκεψη στον πανέμορφα στολισμένο χώρο της Ακρόπολης της πόλης.Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Πρόεδρο κα Θεοδωρίδου Αργυρούλα και τη Γραμματέα Makrypoulia Matoula του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες -Fosses.+3

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022:

5η μέρα του προγράμματος

Αθλητικά παιχνίδια με θέμα το νερό και εκμάθηση παραδοσιακών χορών από τον γυμναστή του Σχολείου Christos Monocheir . Στη συνέχεια, ακολούθησε στολισμός του δέντρου H2O! στον πεζόδρομο Κ. Καραμανλή και διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου στο σχολείο με μεικτές ομάδες Γάλλων και Ελλήνων μαθητών. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης του προγράμματος. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Νέδο Απόστολο για το ψήσιμο και Στεργίου Φώτη για τον ήχο.

Ευχαριστίες και στους χορηγούς μας:

Νέκταρ

Φαέθων Αρτοζαχαροπλαστείο “Ανδρέας”- Σκούταρι

Κάντζας Supermarket

Εύα Μαρί

You might be interested in …

Βιβλίο μαθήτριας της Β’ Τάξης Αριάδνης Ζορμπά

Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στα πλαίσια βιβλιοπαρουσίασης στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου η μαθήτρια Αριάδνη Ζορμπά παρουσίασε το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε με θέμα την Άνοιξη.

Διαβάστε Περισσότερα