Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μαθήτριες και μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου, ζωγράφισαν δίχως περιορισμούς, με οδηγό τη φαντασία, δημιουργώντας όμορφες εικόνες για το ταξίδι του ανθρώπου στον χώρο και τον χρόνο. Τους συγχαίρουμε όλους για τη συμμετοχή!

Όλα τα συμμετέχοντα έργα θα έχουν αναρτηθεί στο kidscontest.cycladic.gr μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια! Ξεκίνησε το 2013 με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου καθώς και τα Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να γνωρίσουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συγχρόνως να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» οι μικροί φίλοι του μουσελιου κλήθηκαν να αποτυπώσουν τον ρόλο του Ανθρώπου μέσα από το ταξίδι του στους πολιτισμούς, το περιβάλλον που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει.

Στο διαγωνισμό τα παιδιά συμμετέχουν αυτόνομα ή μέσω σχολείων. Την αξιολόγηση των έργων και την ανακήρυξη των νικητών, αναλαμβάνει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν παιδιά και μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων.

Τα διακριθέντα έργα θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

You might be interested in …

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ !

Δράσεις_Γιορτές

Πρώτη φορά ορίζεται και καθιερώνεται από το Υπ.Παιδείας σχολική ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου. Στο σχολείο μας, η εκπαιδευτικός κα Κελλίδου Μάνη,δασκάλα του Β2 ,παρουσίασε στους μικρούς και στους μεγάλους μαθητές του σχολείου μας μια …περίεργη ιστορία…Σκυλιά που είχαν για κατοικίδια ανθρωπάκια! Οι μαθήτριες του Β2 εικονογράφησαν την ιστορία με ζωγραφιές τους. Οι μαθητές του Β2 […]

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κειμηλιαρχείο και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Δράσεις_Γιορτές

Την Τρίτη 16/1/2024 οι μαθητές των τμημάτων της Δ τάξης με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης Κειμηλιαρχείο ” Ψυχής Άκος”. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου στο οποίο εκτίθενται συλλογή εικόνων, αμφίων και ιερών αντικειμένων.  Στη συνέχεια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών παρακολούθησαν […]

Διαβάστε Περισσότερα